Dragonei, aripioare… Viziuni, joacă și distracție. Copii educați. O societate mai bună. Astea mi se par viziuni corecte, care îi pot implica ușor pe oameni, ii pot uni și ajuta să evolueze, să creeze, să interacționeze frumos și să viseze. Visul meu a început cu acești dragonei, din joaca cu fetița mea. Dacă vă aduceți aminte de cum erați copii o să vă dați ușor seama de ce nevoi au copiii, de cum le place să se joace și cât de mult vor să învețe lucruri noi. De ce nu le-am stimula curiozitatea către subiecte din care să învețe și corect?
Și pentru că mă pricep puțin la business, știu că o viziune corectă, căreia îi setezi misiuni clare, cu obiective precise și măsurabile, are mai multe șanse de reușită. Prima misiune, cea a finanțării, a fost îndeplinită: http://kcmc.ro/wp-content/uploads/2018/11/Rezultate-concurs_ETAPA-2.pdf. Am scris planul de afaceri, am inclus proiecții pentru cash-flow, P&L, am lucrat la buget. Am luat examenul și am primit finanțarea. E tare să aplici la fonduri, poate ai o idee pe care intenționezi să o pui în practică dar o tot amâni, un proiect însă te obligă la respectarea unor termene, lucru esențial când vrei să faci ceva. Banii te ajută, clar, dar definirea clară a proiectului este cea care contează în final.
Apoi contează mult oamenii pe care reușești să îi atragi în proiect și cum. Mă întorc puțin la viziune, când spuneam că dacă e corectă îi poate implica ușor pe oameni. Viziunea mea este una despre educație în primul rând, atât a copiilor cât și a adulților.
Vreau să conștientizez părinții de importanța timpului petrecut cu copiii și să le înlesnesc o modalitate amuzantă, antrenantă, să ofere acest timp de calitate copiilor. Să aibă ocazia să le spună despre cerc si triunghi, oaie și capră, rață și gâscă, Păsărilă-Lăți-Lungilă. Să le citească povești pe care probabil le înțeleg altfel acum. Știu că poveștile au în general origini sumbre, dar ele vin tocmai să ne protejeze de evenimente rele. În basme mi se pare că e chintesența învățăturilor locurilor noastre și, în mod sigur, le sunt utile celor mici.
În proiect am atras oameni interesați, la fel ca și mine, să aibă un impact în aceasta cauză. Să ajute cu consultanță, texte, grafică și ilustrații care să stimuleze interesul către artă. Arta este o componentă esențială a modului nostru de exprimare, un filtru și un manifest în același timp al oamenilor liberi, așa cum am vrea să fim și noi și copiii noștri, așa că o veți regăsi cu prisosință în proiectele mele.
Am dorit să fac jocuri de când eram mic, așa că acum, după ceva experiență profesională, am avut ocazia să o fac in mod profesionist. Am studiat mecanicile cele mai complexe, am descifrat rețeta unui joc atrăgător, am calculat în excel. Am desenat și am validat partea de fun cu cel mai indicat consultant, fetița mea. Am identificat ce anume se dezvoltă în fiecare caz și am ales ce s-a potrivit cel mai bine principiilor setate: reguli simple, grafică intuitivă, poveste frumoasă. Am inclus ilustrații artistice, efecte tehnice de print. Mi-au venit alte și alte idei să dezvolt conceptul Arvur.
Așa că vă provoc la distracție, hai la joc!
Radu Arvu